Veel gestelde vragen

Hebben jullie al brochures?

Nee, nog niet. Op 3 juli zal er een flyer beschikbaar zijn. Ook op de website voegen we dagelijks nieuwe  informatie toe om u zo snel en goed mogelijk een beeld te geven van de woningen en prijzen.

Hebben jullie al plattegronden?

Ja, maar er wordt nog de laatste hand gelegd aan allerlei kleinere wijzigingen. De komende dagen zullen de eerste plattegronden op de website worden geplaatst. Op 3 juli verwachten we alle plattegronden te hebben En dat is een hele uitdaging omdat er heel veel verschillende types zijn met binnen de types weer varianten.

Moet ik er op 3 juli om 16 uur aanwezig zijn?

Nee. Er is een inloop van 16 tot 20 uur. Het maakt niet uit hoe laat u komt. Mensen die er om 16 uur zijn maken NIET meer kans op een toewijzing dan mensen die later zijn. Dus kom gewoon op de tijd die u uitkomt. Wel stellen we het op prijs indien u zich aanmeldt voor de bijeenkomst. Indien u dit nog niet heeft gedaan klik dan hier.

Wat betekent het inschrijven op een kavel ?

Hiermee geeft u aan voor welk kavel u interesse heeft. U kunt in principe 5 voorkeur kavels aangeven.

Verplicht ik me tot iets door het inschrijven?

Nee.  Bij een toewijzing van een van uw voorkeur kavels wordt er een afspraak ingepland met de makelaar. Na het gesprek wordt bepaald of u wil overgaan tot het nemen van een optie voor een periode van 2 weken. Ook een optie verplicht u nog tot niets.

Hoe gaat de toewijzing?

Op basis van de inschrijving gaan het team van Kasteeltuinen zo optimaal mogelijk toewijzen. Mochten er meer kandidaten zijn voor een kavel kijken we terug naar de oorspronkelijke registratie bij Houta (voor kandidaten die voor 8 juni stonden ingeschreven) dan wel bij deze website. Maar ook wordt gekeken naar factoren als een uitgevoerde financiële check of de condities waaronder u wenst te kopen. Ons doel is zoveel mogelijk kaidaten te helpen.

Wat is een financiële check?

Dat is een gesprek met een hypotheekbank of een onafhankelijk hypotheekadviseur. We hebben speciaal voor dit project met een bank (RABO bank Dommelstreek) en een onafhankelijk hypotheekadviseur (Freek Hypotheek) afspraken gemaakt om u op korte termijn te helpen en zo een check uit te voeren. Onder meer op basis van inkomensgegevens wordt gekeken of de financiering haalbaar is en wat voor u de financiële consequenties zijn. Deze informatie wordt inhoudelijk overigens NIET met ons gedeeld. Wel horen wij of een aankoop haalbaar is. Beide partijen zijn op  juli aanwezig zodat u kennis kan maken en een afspraak kan inplannen.

Kan ik een optie krijgen?

Nee, nog niet. We verwijzen u daarvoor naar de verkoopprocedure.

Wie verkoopt de huizen in het project Kasteeltuinen Geldrop?

ERA Focus makelaars Uw makelaars zijn Tim de Rouw en Robert Jan Bekkering. www.erafocus.nl.

Wanneer start de verkoop?

De verkoop start op 3 juli 2018 met een informatie middag / avond van 16 uur tot 20 uur in  het Kasteel Geldrop aan de Mierloseweg 1 te Geldrop. U kunt zich hier aanmelden.

Zijn de prijzen al bekend?

Ja de prijzen zijn inmiddels gepubliceerd op de website.

Worden de huizen gasloos gebouwd?

Ja. De projectontwikkelaars hechten eraan om huizen te ontwikkelen die “toekomst proof” en daarmee waardevast zijn. Uw maandelijkse lasten zullen lager zijn dan bij een traditioneel verwarmingssysteem.

Komen er zonnepanelen op de woning?

Ja, alle huizen worden voorzien van zonnepanelen zodat uw maandelijkse kosten voor elektra behoorlijk lager zullen zijn dan bij een traditionele woning.

Wat voor een keukens komen er in het huis?

In de woningprijzen zijn geen keukens opgenomen.  Wel is er een samenwerking met ASWA keukens, welke diverse keukens kan leveren tegen aantrekkelijke prijzen.

Wat voor een sanitair komt er in het huis?

De huizen krijgen een hoogwaardige afwerking qua sanitair. De gehanteerde merken bestaan o.a. uit Villeroy & Boch, Hansgrohe en Silkline. Tip: bij elk woningtype staat onder downloads een boek genaamd "Sanitair" met de exacte afwerkstaat van het betreffende woningtype.

Komt er een verbinding tussen de Kasteeltuin en het nieuwbouwproject?

Ja. Aan de oever van de Dommel komt er eerst een forse natuurstrook. Dicht langs het project komt een fietspad te lopen. Ook is er een wandelroute met een nieuw te realiseren brug rechtstreeks naar de Kasteeltuin.