Omgeving Kasteeltuinen Geldrop

GEMEENTE MET 3 HARTEN
De oudst bewaarde zegelafdruk van Geldrop uit de 16e eeuw vertoont een schild met drie harten. Een toepasselijk wapen: dit is een gemeente met meer dan één hart, betrokken en gastvrij.

OVER KASTEELTUINEN
Het karakter van Kasteeltuinen past goed bij het gezellige Geldrop. Dit is een warme, sociale wijk waar het dorpsgevoel overheerst. Een plek waar het niet vreemd is om elkaar nog te groeten of om hulp te vragen. Daarnaast is Kasteeltuinen gevarieerd en ruim opgezet. Uw toekomstige woning wordt omringd door het aangrenzende Dommellandschap. U geniet van ruime uitzichten en een groene omgeving. De woonkwaliteiten en architectuur in Kasteeltuinen sluiten daar naadloos op aan: de nadruk blijft liggen op het bijzondere natuurlandschap. Ontdek het zelf!

DE RIJKE HISTORIE VAN GELDROP
De ligging van Kasteeltuinen is uniek en deze plek kent dan ook een rijke geschiedenis aan bewoners. Het kasteel werd in 14de eeuw door de heren van Geldrop opgetrokken in het moerasgebied langs de Kleine Dommel. Daarna is het gebied door de eeuwen heen meerdere malen opnieuw ingericht. De historie van Geldrop is terug te vinden in het Weverijmuseum en het kasteel